sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Chorizosalsa

Kesän Glorian ruoka ja viini 4/2014-lehden kannessa oli heti koukuttava kuva. Silmäni pureutuivat chorizosalsaan ja ohjettakin olen tavannut useampaan otteeseen samalla miettien, mitä muuta kuin naudan ulkofileetä sen kera tarjoaisin.

Ihan ylimääräinen huomio tähän väliin, että lehden kannessa on tarjolla grillattu entrecôte, kun ohjeessa valmistetaankin marmoroitunutta ulkofileepihviä. Meillä oli ulkofileetä, jonka hankinta oli ihan hauska juttu sinänsä. Menin lähikaupan lihatiskille ja sanoin tarvitsevani naudan ulkofileepihvejä. Kilohintaa pihveillä oli reilut 32€/kilo. Lihamyyjä kertoi ilman kysymättä, että jos itse viitsin leikata, niin heillä olisi hyvä tarjous ulkofileestä palana. Sanoin, että kyllä se minulle sopii, katsotaan. Hyvän, ja meille riittävän, lihakimpaleen löysin sitten 15,90€/kilo. Tätä kirjottaessanikin vielä mietin, mikä sai myyjän oitis ehdottamaan tarjousta. Kenties lauantain suht myöhäinen ajankohta, ulkoinen habituksemme vaiko myyntitaito? Varmaan kaikki nuo yhteensä :D

Takaisin itse aiheeseen, chorizosalsaan. En edes mainitse, että olemme chorizon ystäviä, mutta tämä ohje todellakin sai miltei veden herahtamaan kielelle. Salsa oli helppo valmistaa ja se on reilusti tulinen.

Sain viimein lopullisen tarjoiluideankin: naudan ulkofileepihviä, chorizosalsaa, guacamolea, ranskankermaa ja itse tehdyt pehmeät tacokuoret!

Ohjetta muokkasin sipulin (ohjeessa salottisipuli) ja korianterin (korvasin yhden ruukun lehtipersiljalla) osalta. Lisäksi en poistanut kaikkia siemeniä chileistä.


2 punaista chiliä
1 vihreä chili
1 kesäsipuli
2 valkosipulinkynttä
100g chorizomakkaraa
½dl oliiviöljyä
3rkl sokeria
½rkl hienoa merisuolaa
2 limen mehut
1½ ruukkua lehtipersiljaa
 
Huuhtele ja puolita chilit. Kaavi siemenet ja valkoinen osa pois. Hienonna chilit.
 
Chorizosalsa valmiina jääkaappia varten.
Hienonna sipulit ja makkara pieniksi kuutioiksi. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipulia ja chorizoa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
 
Lisää chili, sokeri ja suola. Kiehauta nopeasti. Anna jäähtyä.
 
Hienonna lehtipersilja. Lisää limen mehut ja yrtti salsaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.Ei kommentteja: