sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Grillatut minipaprikat

Pitkään katsoin Lidlissä iloisen värisiä minipaprikoita sillä silmällä. Kaipasin jotain muuta herkullista täytettyjen herkkusienten lisäksi tai sijaan. Ensi kertaa grillasin niitä viherpippuri Koskenlaskijalla täytettynä ja pekoniin käärittynä juhannuksena, jolloin puolitin suurimman osan. Aivan turhaan, sillä pienet, makeahkot paprikat ehtivät kypsyä myös kokonaisina kuumassa grillissä.

Valmistus on älyttömän helppoa. Huuhtele paprikat ja leikkaa pitkittäisviilto paprikaan niin, että saat poistettua kannan sekä vähäiset siemenet. Täytä haluamallasi juustolla. Koskenlaskija sulaa juuri sopivasti, olenpa laittanut alle Aura-juustoa ja päälle Koskenlaskijaa. Ja päälle kiepautat pekonisiivun.

Tiesitkö muuten, että niin paprikoita kuin herkkusieniäkin grillattaessa ei mitään puisia tikkuja tarvita, kunhan grilli on kuuma, laitat grillattavan pekonin saumapuoli ensin parilaa vasten ja annat paistua hetken etkä kääntele tarpeettomasti, jotta pekoni paistuessaan "kiinnittyy". Harvoin sauma aukeaa, usko pois.


Vähän epätasaiset paistot, kun meidän taloyhtiön uuden
grillin käytönopettelu vielä vaiheessa.


minipaprikoita
kiinteähköä sulatejuustoa (Koskenlaskija viherpippuri)
pekonia


Juhannuksena grillaamani minipaprikat - puolikkaat
ja muutama kokonainen - sulassa sovussa
herkkusienten kanssa :)

Ei kommentteja: