sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Itsetehdyt pehmeät tacokuoret

Halusin tehdä itse pehmeät tacokuoret sunnuntai-iltapäivän ulkoruokailua varten. Googlasin kuorien ohjetta ja kysyinpä neuvoa myös meksikolaiselta ystävältäni, joka oli todennut minun muuttuneen meksikolaiseksi naiseksi, kun kuuli ruokasuunnitelmastani :)

Voisiko meikäläinen margariini vastata vegetable shorteningia? Minä kun en margariinia käytä, niin laitoinpa sitten voita. Meksikolainen Rebecca kertoi, ettei laita taikinaan leivinjauhetta ollenkaan. Kaikissa selailemissani ohjeissa oli kuitenkin sitä lisätty enkä jänishousu uskaltanut jättää pois. Taikinaa pitää vaivata kauan, jotta gluteeni herää ja taikinaan tulee sitkoa. Olisin voinut vaivata vielä pidempäänkin, mutta onnistui varttitunnin vaivaamisellakin. Annoin taikinalle kyytiä läiskimällä sitä kerran jos toisenkin pöytään :)

Kun taikina on levännyt hetken, siitä tehdään käsin pyöreitä kakkaroita, jotka sitten toisen lepäämisen jälkeen kaulitaan ja paistetaan. Halusin pieniä tacokuoria, joten kakkarat olivat noin kolmen neljän sentin halkaisijaltaan.

Kun siirryimme kimpsuinemme kartanolle, niin rilli oli jo kuumana ja paistettuani naudan ulkofileepihvit ja jätettyäni ne folioon vetäytymään, oli aika paistaa tacokuoret. Tässä kohtaa mies saikin karjalanpiirakkapulikan käteensä ja hienosti hän pulikoi kuoria hyvässä rytmissä. Ja pian kakkarat olivat muuttuneet pieniksi pehmeiksi kuoriksi.

 
5dl (erikois)vehnäjauhoja
¾dl voita
hyppysellinen suolaa
(1tl leivinjauhetta)
max 2½dl kädenlämpöistä vettä
 
Sekoita jauhoihin suola (ja leivinjauhe). Nypi joukkoon hieman pehmentynyt voi. Lisää vettä vähitellen samalla vaivaamalla taikinaksi. Lisää vettä vain sen verran kuin tarpeen. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja helposti vaivattavaa. Vaivaaminen on vaivan väärti!
 
Anna taikinan levätä leivinliinan alla puolisen tuntia. Sen jälkeen tee taikinasta haluamasi kokoisia kakkaroita. Anna kakkaroiden levätä vielä noin vartti.
 
Kaulitse pyöreiksi, ohuiksi leipäsiksi ja paista heti kuumalla pannulla tai grillissä. Tarjoa heti.
 


Ei kommentteja: