sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Paprika-ananassalsa

Näytti siltä, että tämä sunnuntaipäivä tulisi poikkeamaan viime päivien koleudesta. Olisi siis lämpimämpää ja aurinkoista. No, olikin kyllä ajoittain, mutta puolipilvistä tai pilvistä oli ja minulla ainakin kylmä. Eipä mitään hätää, grilliruoka silti lämmitti.

Kokeilun vuoksi otin kaupasta, ja maksoinkin kyllä, palan maustamatonta grillikylkeä. Minulla oli jo valmiiksi ajatus, että maustan lihan hieman aasialaiseen tyyliin, joten muuntelin hieman lisukkeeksi tekemäni paprika-ananassalsan aineksia.

Ohjeen bongasin uusimmasta Yhteishyvän Ruoka kesäkuu 2014-lehtisestä. Lisäsin salsaan kotimaista kesäsipulia, ananasmurskan vaihdoin paloihin ja basilikasta valikoitui thaibasilika. Se olikin minulle uusi tuttavuus, sillä vaikka sitä kaupassa onkin iät ja ajat ollut, kokeilin ensimmäistä kertaa. Basilikassa on jännä aniksen vivahde. Sopi oikein hyvin tähän salsaan.


1 kesäsipuli varsineen
1 keltainen paprika
½ kurkkua
1prk ananaspaloja
2rkl thaibasilikaa
½ limen mehu ja raastettu kuori
1rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
mustapippuria myllystä
 
Silppua sipuli, kuutioi paprika ja kevyesti kuorittu kurkku. Laita suoraan salaattikulhoon, kaada joukkoon ananaspalat mehuineen. Silppua thaibasilika, purista limestä mehu ja raasta kuorta suoraan muiden ainesten päälle. Lisää oliiviöljy, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita hyvin.

Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka. Tarjoa grilliruoan kera.

Paprika-ananassalsan lisäksi tarjolla oli aasialaisittain
maustettua grillikylkeä ja Pirkka pintamaustettuja
broilerin koipipaloja.



Ei kommentteja: