sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Grillikylkeä aasialaisittain maustettuna

Ihana, kun on kesä ja jaksaa miettiä etukäteen syömisiä sekä toteuttaakin vielä suunnitelmat. Ja mikä parasta, ruoan voi laittaa tai ainakin viimeistellä ulkona ja syödäkin hyvällä säällä. Mahtavaa, että kesä on vasta alussa!

Ostin palan maustamatonta possunkylkeä lähisupermercadosta. Katselin ohjeita sen valmistukseen googlettamalla. Koska meillä ei ole hiiligrilliä eikä ollut mahdollisuutta puolta päivää nököttää paistamassa lihapalaa grillissä, esivalmistin sen kotikeittiössä. Ensin laitoin kylmän lihan kylmään veteen ja annoin kypsyä hiljalleen miedolla lämmöllä. Sillä aikaa valmistin maustekastikkeen, jolla valelin ensin koko lihapalan vielä kuumana. Kun liha oli jäähtynyt, leikkasin se annospaloiksi ja sivelin kauttaaltaan maustekastikkeessa. Siinä palat saivatkin maustua siihen saakka, kunnes paistoin grillissä maukkaan rapeaksi.

Oi, että olikin maukasta ja lisukkeeksi sopi mahtavasti paprika-ananassalsa! Minusta oikein hyvin toimi valmistus niin, että ensin keitin kylkipalaa kokonaisena miedolla lämmöllä ja grillissä maustekastikkeesta makua imenyt liha paistettiin. Oli oikein mehevää ja sopivan kypsää.


1kg maustamatonta lihaista possunkylkeä
 
maustekastike:
 
3rkl hoisin-kastiketta
1 rkl seesamiöljyä
2rkl hasselpähkinäöljyä (oliiviöljykin käy)
1rkl soijakastiketta
3rkl thai sweet chili-kastiketta
1rkl chilirouhetta
1rkl sipulijauhetta
 
Laita possunkylki kylmään veteen. Kun vesi alkaa poreilla, kerää veden pinnalta hyytyneet lihasnesteet. Laske lieden lämpötila alas, laita kansi päälle ja anna hautua 45 minuuttia.
 
Laita liesi pois päältä ja kaada keitinvesi pois. Nosta liha leikkuulaudalle ja valele kauttaaltaan maustekastikkeella. Nosta lihapala takaisin tyhjään kattilaan ja laita kansi päälle.
 
Kun liha on jäähtynyt, leikkaa se annospaloiksi ja valele palat kauttaaltaan maustekastikkeella. Anna maustua kattilassa kannen alla tai muuten peitettynä, kunnes grilli on kuuma.
 
Paista grillissä rapea paistopinta kylkipaloihin molemmin puolin. Tarjoa esimerkiksi paprika-ananassalsan kanssa.
 


Ei kommentteja: