tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kahden kaalin paistos

Pyrimme käymään vain kerran viikossa kaupassa, ellei sitten tarvitse jostain syystä täydentää tai hakea sattumanvaraisesti jotain tuoretuotetta viikolla. Mies oli salaperäinen, kun teimme edellisviikonloppua varten ruokaostoslistaa.

No, siis joka tapauksessa hän kertoi, että tarvitaan kukka- ja parsakaalta, jauhelihaa ja juustoraastetta. Olin hämilläni, mutta mielissäni, kun hän oma-aloitteisesti oli suunnittelemassa yhden arki-illan ruokaa. Ja luonnollisesti sen aikoi valmistaa.

Raaka-aineet hankittiin ja niin tiistai-iltana kotiin tullessani mies oli kokkauspuuhissa hyvässä vauhdissa. Aineksista jäi hieman kukkakaalta ja pastaa yli, mutta niistäpä voisi valmistaa myöhemmin jotain muuta ruokaa. Kukkakaalista vaikka gratiinin.

Myöhemmin paljastui, että ruokaa ja sen teko-ohjetta oli käyty läpi naapurimme Sarin kanssa. Mies sanoi, että ohje oli tarpeeksi yksinkertainen hänen ruoanlaittotaidoilleen ja siksi halusi kokeilla. Ja maistuva kokeilu olikin, hyvää arkiruokaa!

Lisää tällaista eli mies useammin ruokaa laittamaan!!! :D


½ kukkakaali
1 parsakaali
3dl makaronia keitettynä
loraus oliiviöljyä
700g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
1pss (200g) juustoraastetta
 
Keitä kukkakaali ja parsakaali melkein kypsiksi. Keitä myös makaroni. Paista jauheliha ja kuutioitu sipuli. Mausta jauheliha. Sekoita jauheliha sekä makaroni ja laita uunivuoan pohjalle. Paloittele kaalit päälle ja päällimmäiseksi ripottele juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 


2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam.

Heli kirjoitti...

No äläpä kerro enempää, vaikka hyvää oli :D