sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Parmesaani-kanapaistos

Miäs vinkkasi minulle tämän broileriruoan, joka oli postattu jenkkiblogissa nimeltä Sweet and Savory by Sarah. Tein ruoan sunnuntailounaaksi ja söimme sitä vuonankaalisalaatin kera. Ruoka on nopea ja helppo esivalmistella, uuni hoitaa loput.

Löysin taannoin broilerihyllystä paistileikkeet, jotka ovat siis nahkattomia ja luuttomia reisilihoja. Niissä minusta on makua enemmän kuin rintafileessä. Muutkin tosin ovat löytäneet nuo mainiot leikkeet eikä niitä esimerkiksi viime viikonloppuna lähi-Prismasta löytynyt. Eilen sitten sain paketin käsiini ja ostin leikkeitä tätä ruokaa varten. Hirveän hyvin sopivat tähänkin, myöhemmin teen kyllä coq au vininkin noista leikkeistä, nam!

Sen vielä haluaisin sanoa, että paistisuikaleet ovat sitten "yäk, en syö"! Niitä kun joskus muinoin ostin, niin päätin, etten osta uudelleen. Semmosta kelttua oli.


3rkl öljyä (käytin aamiaisesta syntynyttä pekoninrasvaa 2tl)
mustapippuria myllystä
ripaus chilirouhetta
1pkt (500g) broilerin file- tai paistileikettä
½-1prk tomattikastiketta
tuoretta basilikaa (käytin itsekuivattua noin 1rkl)
2½dl mozzarellaraastetta
reilu 1dl parmesaaniraastetta tai -lastuja (raasta/vuole itse!)
100g valkosipulikrutonkeja
Voitele vuoka. Levitä pohjalle silputut valkosipulinkynnet sekä pippuria ja chilirouhetta. Laita vuokaa puolitetut leikkeet. Kaada päälle tomaattikastike ja ripottele pintaan basilikaa. Seuraavaksi levitä puolet kustakin juustoraasteesta ja krutongit. Päällimmäiseksi loput juustoraasteet.
Peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla puoli tuntia. Poista folio ja paista vielä toiset puoli tuntia.
Lisäkkeeksi tarjosin vuonankaalisalaattia, jossa oli kermainen kastike: loraus kermaa, puolikas salottisipuli silputtuna, hieman mustapippuria myllystä ja ripaus yrttisuolaa.

4 kommenttia:

Piparipulla kirjoitti...

Mmmm kuulostaa hyvältä! Rakastan kananlihaa ja tämä on varmasti hyvä :)

Heli kirjoitti...

Hei Piparipulla! Kannattaa kokeilla, on hyvää :)

Miäs kirjoitti...

Nam nam nam! Kyllä kannatti kokeilla, oli tosi hyvää!

Heli kirjoitti...

Ja tämähän oli sun idea :)