keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kukkakaalta ja munakastiketta

Matkalla äidin syntymäpäiville kuulin tämän maukkaan munakastikkeen ohjeen radiosta. Tai ohje oli ainakin jotain tällaista. Lisäksi radion annokseen tuli jotain itämaista juurespyrettä sekä kalaa. Meillä tarjoiltiin ainoastaan keitettyä kukkakaalta.

Kastikkeen maku on ihanan pehmeä eikä eri maut ylitä toisiaan, vaan toimivat hyvin yhdessä. Tätä tarjoan varmasti vielä jonkin kala-aterian yhteydessäkin.

Löysin kaupasta jo kevätsipulia, mutta tähän käy varmasti purjokin hienosti.


5 kananmunaa
1rkl voita (tai öljyä)
3 kevätsipulia
½ ruukkua tilliä
½rkl dijon-sinappia
2½dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Keitä kananmuna kypsiksi. Sulata voi kasarissa ja lisää joukkoon silputut kevätsipulin vaaleat osat ja tillin varret. Kääntele hetki ja lisää sitten sinappi sekä kerma. Anna kiehua pieni hetki kasaan. Lisää joukkoon pilkotut kananmunat, kevätsipulien vihreä osa sekä tillin oksat hienonnettuna. Mausta suolalla sekä valkopippuria.

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipas herkullista! Kukkakaali kyllä sopi tähän tosi hyvin.

kitinen kirjoitti...

Sulla on ihan liikaa herkkureseptejä täällä taas :P Tämäkin kuulostaa niin hyvältä, vaikka en tillistä oikein pidäkään.

Mä olen pahoillani, mutta tätä menoa näyttää siltä, että mä vielä kopioin koko blogisi omaan blogiini :D Just viikonloppuna tein Puoloffeen, johon sun innoittamanasi sekoitin kinuskin joukkoon suklaata. Tänä yönä taas paistoin blogistasi löytämäni italialaisen sitruuna-juustokakun, tuli todella hyvää!

Heli kirjoitti...

Miäs oli ihan yllättynyt, kun tämä yksinkertainen oli niin hyvää :) Oli kyllä aivan mahtavan hyvää ja nopeaa tehdä!

Heli kirjoitti...

Hei kitinen! :)

Ja aivan aluksi haluan pyytää anteeksi.. Tai ehken kuitenkaan ;)

Kokeile munakastiketta, tilli ei maistu hallitsevasti. On tosi hyvää!

Ei tartte olla pahoillaan! Mukavaa, kun reseptit innoittavat kokeilemaan :)