lauantai 7. tammikuuta 2012

Ihana juustomakaroni!

Joskus vain on sellaisia hetkiä, että silloin tarvitaan juustomakaronia. Kun joulu- ja uuden vuoden ruoat alkoivat korventaa sisuskaluja, sain päähäni valmistaa pitkästä aikaa juustomakaronia.

Jo aikaa sitten postaamani mac n´cheese eli juustomakaroni on ollut google-hakujeni kärkipäässä. Ilmeisen moni kokkaaja siitä pitää tai ainakin haluaa valmistaa. Postauksen kuva ei anna oikeutta herkulliselle juustomakaronille.

Tein tällä kertaa viherpippurisen version, jonka tyrkkäsin vielä hetkeksi uuniin. Kuorrutin herkun korppujauholla, mikä oikeastaan oli pikkuinen virhe. Mikäli joskus vielä ruoan kuorrutan, niin teen sen hieman ehkä kuivahtaneesta maalaisleipärouheesta. Siihen voisi vielä sekoittaa hieman öljyä ja ehkä juustoraastettakin. Mmmm.. se olisikin varmuudella hyvää. Nyt korppujauho oli vain kuivaa korppujauhoa pinnalla, koska ei lyhyen paiston aikana ehtinyt imeä itseensä ruoan makua ja kosteutta.




200-250g makaronia (mieluusti pikamakaronia durumvehnästä)
vettä+suolaa
juustokastike:
2-3rkl voita
1 banaanisalottisipuli
vajaa 1dl vehnäjauhoa
8dl täysmaitoa
100g koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas) tai esim. gruyereä
2tl dijon-sinappia
1rkl rouhittua viherpippuria
ripaus suolaa
pinnalle:
maalaisleipärouhetta
1tl öljyä
(hieman juustoraastetta tai sormisuolaa)
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Tee sillä aikaa juustokastike.
Silppua salotti ja sekoita kattilassa sulavan voin sekaan. Lisää jauho ja sekoita hyvin. Lisää vähän kerrallaan maitoa, kunnes saat tasaisen kastikkeen aikaiseksi. Sulata joukkoon juusto ja mausta dijonilla sekä viherpippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Sekoita valutettu makaroni juustokastikkeeseen. Kaada uunivuokaan ja ripottele halutessasi pinnalle hieman maalaisleipärouhetta. Paista kaunis paahteinen pinta grillivastuksen alla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

6 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Namia oli!

Heli kirjoitti...

No todellakin :)

Iskä kirjoitti...

Aika useasti on muuten niin, että näkö ja maku eivät ruuissa kohtaa!

Heli kirjoitti...

Pitää paikkansa, Iskä! Täytyy myöntää, että onneksi keittämästäsi keitosta ei ollut blogissasi kuvaa. nim. Ei syö meetwurstia, jossa on hevosenlihaa eikä voi syödä kenekään aivoja tai sydäntä..

Aili Inkeli kirjoitti...

Tiedossa neljä päivää ilman autoa ja kaapissa varattuna ainekset mm. juustomakaroniin.

Heli kirjoitti...

Jee, hyvä Aili Inkeli!!! Sillä on hyvä lohduttautua, kun autua kottiin oottaa! :)