perjantai 20. tammikuuta 2012

Ahvenanmaan pannukakku

Monta kertaa on ollut mielessä, että ahvenanmaan pannukakkua pitäisi tehdä. Jotenkin mannapuuron keittäminen erikseen pannukakkua varten on tuntunut työläältä. En tiedä, mikä hetken mielijohde iski perjantai-iltana, kun alkoi niin kovasti vain tehdä mieli pannukakkua, että sitä oli sitten tehtävä. Ja vielä ahvenanmaan pannukakkua. Ei se sittenkään niin työlästä ollutkaan, piti vain odottaa kauan.

Erehdyin pannukakkuhimossani sitten syömään heti kuumana, kuten kuvasta näkyy. Kermavaahto vain sulaa pannukakun päälle. Eikä ollut vadelmahilloakaan, tyrnihilloa kuitenkin merelliseen tyyliin :) Ei ollut hyvää kuumana eikä hetisilleen. Seuraavana päivänä oli oikein makoisaa, mutta kuka sitä olisi sinne saakka jaksanut odottaa, kun edellisiltana piti saada.

Saatan tehdä toistekin ja syödä seuraavana päivänä.

Pannukakku valmistettu Valion ohjeen mukaan, ilman kikkailuja.

2 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

jos riisipuuro maistuu paremmin ja kiehuu pannukakkuun helpommin voit kokeilla gotlantilaista sahramipannukakkua. http://lautasella.blogspot.com/2011/12/sahramipannukakku.html

Heli kirjoitti...

hei, meneehän riisipuuron keittoon hetki kauemmin. mutta aion kokeilla! kävin blogissasi kurkkaamassa! Kiitti vinkistä!