sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Omena-kaurapaistos

Kotikotiin on tullut tänä vuonna harvinaisen runsas omenasato. Meillä ei ole ollut ennen vanhaa omenapuita ollenkaan, puut ovat vasta muutaman vuoden vanhoja.

Jo vanhempien luona ollessani tein maahan pudonneista omenoista omena-kaurapaistosta, mutta täytyy sanoa, että tämä versio on kyllä ensimmäistä parempi. Ohjeen mukaan käytetään fariinisokeria ja sitä käytin tässä versiossa.

Kotoiset omenat kypsyvät kuorineen puolessa tunnissa ja herkullisen napakan kaurakuoren alta löytyy kirpakas raikkaat paistuneet omenalohkot. Kermavaahto passaa kyytipojaksi!

Ohje Myllyn Parhaat-nettisivustolta.


10 pientä kotimaista omenaa
1tl kanelia
100g voita
1dl fariinisokeria
3dl kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja
Poista omenista siemenkodat ja lohko ne uunivuokaan. Ripottele päälle kaneli.
Sulata voi ja sekoita kuivat aineet hyvin joukkoon. Kaada omenoiden päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: