pohja:
75g voita
1½dl vehnäjauhoja
½dl kaurahiutaleita
1-2rkl kylmää vettä
täyte:
½l tuoreita kantarelleja
2tl voita
1 keskikokoinen sipuli
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1rkl tuoretta kirveliä
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmunan keltuainen
1dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
2tl voita
1 keskikokoinen sipuli
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1rkl tuoretta kirveliä
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmunan keltuainen
1dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
Nypi kuivat aineet ja voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita taikinaksi lisäämällä kylmää vettä. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa isommista sienistä kannat palasiksi ja revi lakit sekä pienemmät sienet käsin paloiksi. Anna ensin pelkästään sienten kuullottua pannulla ja kun enin neste on haihtunut, lisää voi ja silputtu sipuli. Kuullota muutama minuutti. Mausta ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Kun seos on hieman jäähtynyt sekoita joukkoon vielä munankeltuainen ja juustoraaste.
Kaada ja levitä täyte piirakkapohjalle ja paista uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia 200 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti