sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Lehtevät poro-purjopiiraat

Näitä tein kotikotona käydessäni. Kahvipöytään kaivattiin suolaista tarjottavaa. Pororouhetta oli ostettu voileipäkakkua varten, mutta äiti ei sitä kipeän käden takia ollut voinut tehdä, joten lehteviin voitaikinapiiraisiin käytin sitten sitä purjon ohella. Erittäin maukkaita piiraita kahvipöytään syntyy käden käänteessä.


1pkt voitaikinalevyjä
1 keskikokoinen purjo
1rkl voita paistamiseen
½tl maldon yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
1prk (150g) ranskankermaa
100g kylmäsavupororouhetta
1pss (150g) juustoraastetta

Nosta voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperoidulle pellille.
Hauduta silputtu purjo voissa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita joukkoon ranskankerma, kylmäsavupororouhe ja juustoraaste.
Leikkaa voitaikinalevyt kolmeen osaan ja painele kunkin palan keskiosaan paikka täytteelle. Nosta nokare täytettä voitaikinapalalle. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja: