maanantai 21. huhtikuuta 2014

Passionmacarons

Minunkin oli pakko kokeilla, saanko oikeannäköisiä macaronseja aikaiseksi. Täytyy itsekin myöntää, että nämähän onnistuivat heti ensi yrittämällä! Täytteeksi valitsin pääsiäiseen ja omaan makuuni sopivan passionhedelmän.

En ole erityisemmin välittänyt macaronseista enkä siksi oikein ole ymmärtänyt niiden suurta suosiota. Siinä mielessä aika kumma juttu, kun pidän mantelileivonnaisista ja nehän ovat oikein somia ulkonäöllisestikin. Olen todennut, että aiemmin olin suurin odotuksin maistanut kuitenkin pahaa macaronsia yhden ison kauppaketjun ylihinnoitellussa kahvilassa. Siihen ne maistelut sitten ovat jääneet, kun en ole Ranskassakaan elämässäni kuin kaksi kertaa käynyt. Silloin croissantit maistuivat.

Testasin muuten tässä ennen pääsiäistä Lidlin macaronseja. Ne ovat Ranskassa valmistettuja ja olivat hyviä! Taisivat olla kuitenkin erikoistuotteita, joten ei liene aina saatavilla.

Jännitin koko prosessin ajan, että tyrin jossain kohtaa. Mittaan väärin ainekset, taikinasta ei tule sopivan paksuista ja macaronsit leviävät pellille, ne eivät kohoa jne. Kaikki pelkoni osoittautuivat kuitenkin turhiksi ja hihkuin uuninluukun takana, kun macaronsit kohosivat ja röpelöinen jalka muodostui paiston aikana. Mantelijauhe olisi saanut olla vielä sileämpää eli olisin voinut siivilöidä sen paremmin.

Jos olet miettinyt näiden tekemistä, niin rohkeasti vain kokeilemaan. Minäkin onnistuin!


100g mantelijauhetta
200g tomusokeria
110g kananmunan valkuaista
4rkl sokeria
(pari tippaa elintarvikeväriä)
 
Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vähitelleen sokeria lisäten. Yhdistä kuivat aineet sekä halutessasi pari tippaa elintarvikeväriä valkuaisvaahtoon. Sekoita taikinaa niin, että se on sopivan paksua pursotettavaksi. Liian notkea taikina leviää pellillä.
 
Pursota tasakokoisia (kahden euron kokoisia) palleroita pellille. Halutessasi mahdollisimman tasakokoisia macaronseista, piirrä leivinpaperin toiselle puolelle samankokoisia ympyröitä.
 
Kun pellillinen on valmis kopauta sitä noin pari, kolme kertaa pöytää vasten ja jätä kuivumaan tunniksi.
 
Paista macaronsit 150 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä sitten varovasti lastan avulla puhtaan leivinpaperin päälle.
 
Täytin macaronsit passionhedelmätahnasta ja valkosuklaasta tehdyllä ganachella.
 
VINKKI! Otin leivontaohjeen Mansikkamäen blogista, jossa myös loistavat vaihekuvat!


Ei kommentteja: