perjantai 18. huhtikuuta 2014

Karitsan paahtopaistit ja uunissa haudetut terttukirsikkatomaatit

Tänä vuonna päätin hankkia karitsan sisä- tai ulkofileen tai savupaistin sijaan jokaiselle ruokailijalle paahtopaistin pitkäperjantain päivällisaterialle. Valitsin maustamattomia paahtopaisteja.

Ainoa virhe, minkä tein, oli kysyä myyjältä valmistusohjetta, kun ohjeita ja reseptejä löytyy muutenkin pilvin pimein. Oikeastaan tarkistin myyjältä valmiin liha sisälämpötilaa ja minulle kerrottiin, että pitäisi olla 75 asteista... Totesin ruokaillessa, että kymmenen astetta vähemmän olisi riittänyt. Harmittaa, kun liha oli mureaa ja herkullista muuten.

En marinoinut paahtopaisteja mitenkään ennen valmistusta. Mausteiksi riittää mustapippuri ja suola. Lisämakua niin paahtopaisteihin että terttukirsikkatomaatteihin tuli sopivasti tuoreella timjamilla ja valkosipulilla.

Karitsan paahtopaistien lisäksi tarjolla oli uunissa haudutettuja terttukirsikkatomaatteja, vihreästä salaatista, rucolasta ja kevätsipulista tehtyä salaattia, vihreää tankoparsaa sekä hollandaise-kastiketta.


1 karitsan paahtopaisti/ruokailija
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
4 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
karkeaa merisuolaa
1rs terttukirsikkatomaatteja
 
Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanvalmistusta. Minulla lihat oli paketissaan noin puolitoista tuntia.
 
Kuivaa ja mausta lihapalat mustapippurilla sekä karkealla merisuolalla. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla. Kun pannu on kuuma, lohko pari valkosipulinkynttä sekä kourallinen timjamia pannulle. Nosta paahtopaistit pannulle maustettu puoli pannua kohti. Paista kaunis paistopinta molemmin puolin. Mausta myös toiselta puolelta mustapippurilla sekä karkealla merisuolalla.

Laita paistaessa hieman oliiviöljyä, pari valkosipulinkynttä sekä timjamia paistoastiaan. Huuhtele terttukirsikkatomaatit ja nosta valmiiksi vuokaan. Kun paahtopaistit on paistettu pannulla, nosta ne myös vuokaan, ripottele tomaattien päälle vielä hieman karkeaa merisuolaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä.

Paina yhteen paahtopaistiin sisälämpömittari ja aseta lämpötilaksi 60-65 astetta (60 asteessa jäänee roseeksi). Laita uuniin 200 asteeseen, kunnes lihat on kypsiä. Aikaa menee vartti. Nosta pois uunista ja laita päälle folio. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Hups, hieman hollandaise-kastiketta. Karitsan paahtopaisti
meni liian kypsäksi, mutta oli kuitenkin mureaa, nam.


Ei kommentteja: