Halusin kokeilla banaanikakkuun banaanitäytettä ja testata, miten banaani tummuu, kun siihen ei laitakaan sitruunamehua sekaan. Yllätyksekseni täyte ei tummunut lainkaan. Johtuiko kenties siitä, että banaanit olivat ylikypsiä? Saattaisiko voi vaikuttaa myös asiaan? Joka tapauksessa oikein herkullista kakkua täytteineen. Sainpa käytettyä lopun banaaninmakuisesta Odensen marsipaanistakin kakun päällykseen :)
banaanikakku:
2 kananmunaa
200g (2dl) fariinisokeria
¾dl rypsiöljyä
1¼ dl ranskankermaa
2 ylikypsää banaania
1tl vaniljauutetta tai -rouhetta
200g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää öljy, ranskankerma, muhennetut banaanit ja vanilja. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten taikinapohjaan. Kaada taikina leivinpaperoituun ja voideltuun halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaan. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
banaanikreemi:
2-3 reilusti ylikypsää banaania
125g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
1rkl maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
Kuori banaanit ja lohko ne käsin kulhoon. Pyöräytä vatkaimella banaaneiden rakenne rikki. Lisää pehmeä voi, tuorejuusto sekä tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi massaksi.
päälle:
keltaista marsipaania
Leikkaa jäähtynyt banaanikakku neljään osaan. Täytä kakku banaanikreemillä kerroksittain ja lopuksi sivele loppu kreemi kakun päälle ja reunoille. Kauli marsipaani ohueksi pyöreäksi levyksi ja painele se kakun päälle sekä reunoille. Nosta kylmään ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti