lauantai 19. tammikuuta 2013

Tapastaatelit

Vietimme hauskoja polttareita koko lauantaisen päivän ja jaksoivatpa muutamat bailata sunnuntain puolelle pikkutunneille saakka. Kaikenlaista pientä kivaa ohjelmaa oli morsmaikulle keksitty. Ruokailu hoidettiin nyyttäriperiaatteella ja ruokaa olikin yllinkyllin.

Tein kahvin kanssa ranskalaista suklaakakkua. Hunnutin kakun kaakaotomusokerilla makeutetulla kermavaahdolla ja päälle paloittelin rasiallisen mansikoita.

Varsinaiseen ruokapöytään tein makeansuolaisia tapas-tyylisiä täytettyjä taateleita. Sekoitin maustamattomaan tuorejuustoon savustettua paprikajauhetta. Sitä tuli useimpiin taateleihin, loppuihin maustamatonta. Lisäksi laitoin taateleihin serrano-kinkkua. Pari polttariporukasta on odottavalla kannalla, joten jätin serranon muutamasta pois.

Oikein makoisia suupaloja olivat ja näistä tykättiin kaikkien muiden ruokien sekä juomien ohella. Nam!

8 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Taatusti oli taatelit maistuvia! Minä sain uutena vuotena kuivatun aprikoosin sisässä vuohenjuustoa. Nannaa oli sekin.

Heli kirjoitti...

Nam! Tosi hyvä idea :) Hyviä olivat nämäkin kyllä.

Aili Inkeli kirjoitti...

Mitäs täällä nyt laiskotellaan, kun ei juttua ole tullut kuukauteen??! Onko blogiväsymystä? Laita ees joku arkipikasapuska kehiin. Vaikka perusjauhelihakastike tai nakkisoosi, kaikki käy!

Heli kirjoitti...

Apua, onko siitä jo niin kauan?! Aika menee siivillä ja on ollut jos jonkinmoista menoa. Saattaa olla vain muuten vain väsymystä, mutta än yy tee nyt alkoi talviloma ja yritän taasen aktivoitua :)

Ihanaa, että uusia juttuja kaivataan! :D

Ella kirjoitti...

Heippa, pitkästä aikaa katselen taas näitä herkkuja. Näyttävät tosi herkullisilta. Pitää ottaa vinkkejä pienistä suolaisista suupaloista, kun on keväällä ne juhlat tulossa. Vaikka meikäläisen taidot ovat jääneet ala-asteelle.

Heli kirjoitti...

Jaahas, mitkäs juhlat teillä onkaan tulossa? :) Nämä ovat tosi helppoja tehdä ja vaihtoehtoja täytteille on niin monta kuin vain keksii. Esimerkiksi aurajuustokin sopii varmaan tosi hyvin tai vaikka kylmäsavuporosilpulla maustettu tuorejuusto.

Elä ala-arvioi taitojasi, Ella! :)

Ella kirjoitti...

Keväällä juhlitaan ensimmäisen lapsenlapsen yo-juhlia, joten tekemistä riittää ja hyvät vihjeet ovat kullanarvoisia

Heli kirjoitti...

Ai niinkö, no tsemppiä hänelle kirjoituksiin ja ideoita juhliin ylöskirjaamaan :)