sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pappilan hätävara

Tästä jälkiruoasta on ollut töissä usein puhetta. Yhden työkaverin mielestä sitä voisi syödä ruokalassa kulhollisen. En aiemmin ole maistanut ruokalassamme kyseistä herkkua, mutta viime viikkoinen kokemus oli pettymys. Jälkiruoka oli oikeasti pahaa. Olisi kannattanut vain tyytyä kahvikupposeen.

Tätä piti siis itsekin kokeilla ja siihen tuli oiva tilaisuus, kun mies oli reissussa ja sulatettuja marjoja oli jääkaapissa valmiina. Ymmärtääkseni tämä jälkiruoka on syntynyt juuri niistä aineista, mitä keittiön kaapeista on sillä hetkellä löytynyt. Tähänkään ei siis hankittu mitään, vaan kanelisia keksejä oli vielä joululta ja eilen jäi sopivat nokareet kermavaahtoa, joten nopeasti ainakin valmistui.

Emme nauttineet herkkua jälkiruokana, vaan kahvin kanssa. Erinomaista!


2-3rkl marjoja/annos
2 keksiä tai piparkakkua/annos
reilu rkl kermavaahtoa (vaniljarahkakin varmaan käy)/annos
 
Kokoa annos- tai tarjoilumarjaan ja anna vetäytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.
 


Ei kommentteja: