tiistai 22. tammikuuta 2013

Banaanibroileri

En ole kovin monesti käyttänyt banaania liharuoassa enkä varsinkaan broilerin kanssa. Possun kanssa banaani on ollut ok, esimerkiksi possu-banaanipadassa tai possunoisettien kanssa.

Olen jo aiemmin varmaan muutamaankin kertaan tahtomattani mainostanut ja kehunut Kariniemen paistileikkeitä. Siis sitä maukkaampaa broilerinlihaa, joka luuttomaksi ja nahattomaksi valmisteltu broilerinkoivista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tämä ruoka on yksinkertaisuudessaan maittavaa ja sopivan lämmittävää talvi-illan evästä. Maustaa voi oman maun mukaan, mutta itse laitoin ainoastaan sambal oelekia. Olen monet kerrat pyöritellyt kyseistä maustepurkkia käsissäni, mutta päättänyt sitten kuitenkin käyttää chiliä tuoreena tai rouheena tämän valmiin tahnan sijaan. Banaanin makeus sopii hyvin tahnan kirpeän etikkaisuuden kanssa kookosmaidon täydentäessä kokonaisuuden.

Broileri valmistetaan mieluiten uuninkestävällä pannulla tai sitten siirretään paistamisen jälkeen uunivuokaan, sillä banaanit lisätään viimeiseksi ja kypsennetään uunissa grillivastuksen alla. Näin banaanit sekä kastikkeen pinta paahtuu makoisaksi.


1pkt (noin 600g) maustamattomia broilerin paistileikkeitä
nokare voita (öljykin käy)
2 isohkoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2-3tl sambal oelek-tahnaa
1 kanaliemikuutio murskattuna
1prk kookosmaitoa
2 keskikokoista banaania
 
Paloittele paistileikkeet muutamaan osaan (ei kovin pieniksi paloiksi). Sulata voi paistinpannussa tai -kasarissa ja paista broileriin kaunis paistopinta vähissä erin.

Laita uuni lämpiämään grillivastuksella 250 asteeseen.

Suikaloi sipulit ja silppua valkosipulinkynnet. Lisää viimeisen broilerinpaistosatsin sekaan jo aiemmin paistettujen broilerinpalojen kanssa. Mausta chilitahnalla ja kanaliemikuutiolla. Lisää kookosmaito. Sekoita hyvin.

Tässä vaiheessa siirrä kastike tarvittaessa uunin kestävään vuokaan. Viipaloi banaanit ja lisää kastikkeen joukkoon. Painele osa kastikkeeseen, mutta jätä pinnalle reilusti banaaniviipaleita. Laita pannu/kasari/vuoka uuniin grillivastuksen alle, kunnes pinta on kunnolla saanut ruskettunut ja päällimmäiset banaanit paahtuneet.

Tarjoa riisin (meillä oli basmatiriisiä) tai riisinuudelien kera.

Ei kommentteja: