sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Sitruunainen marjabrita (laktoositon)

Ystäväni pyysi tekemään kakkuherkkuansa äitienpäiväksi ja minähän tein. Aiemmin kielen on vienyt mennessään marjabrita, mutta nyt kokeilin täytteeseen Valion uutta sitruunatuorejuustoa. Olisin toivonut juuston olevan kirpakan sitruunaista, mutta saihan tuota sitruunaa lisättyä :)

Kokeeksi tein britakakun kahdessa erässä pyöreissä irtopohjavuoissa. Onnistui oikein hyvin, näin teen varmaan toistekin.

Herkullisennäköinen kakku oli saanut naapurinkin innostumaan, liekö toteuttanut uhkaustaan kahville tulosta. Olisi maistunut itsellekin ja onneksi mies ei ollut paikalla, sillä siitä olisi saattanut kadota palanen, jos toinenkin.

Sydämelliset onnittelut kaikille äideille!



Ohjeen britakakun leivontaan löytyy marjabritan linkistä. Täytteen tein näin:

1prk (2dl) laktoositonta vispikermaa
2rs Viola laktoositon sitruunatuorejuustoa
½-1dl laktoositonta kahvimaitoa
sitruunamehua maun mukaan
mansikoita
pensasmustikoita
vadelmia
tomusokeria
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sähkövatkaimella tuorejuusto. Notkista täyte kahvimaidolla, mutta lisää ennen maitoa halutessasi puristettua sitruunan mehua.

Pursota tai lusikoi täytettä pohjalle. Kasaa päälle marjoja ja nosta toinen kakkupohja päälle. Lisää loput täytteestä ja loput marjat. Siivilöi päälle vielä tomusokeria.


Ei kommentteja: