Tein jälleen ribsejä, mutta tällä kertaa keksin niihin aasialaisvaikutteisen marinadin ja niistä tuli seesamiribsejä.
En ole erityisen innostunut majoneesipohjaisista salaateista nykyään, varsinkin jos majoneesia on salaatissa liikaa. Pidän majoneesista, siihen ei ole tullut muutosta, mutta mieluummin syön salaattia, jossa mahdollinen majoneesi on maistuvana vivahteena eikä hallitse peittäen kaikki muut maut alleen.
Seesamiribsien kylkeen tein sitten majoneesittoman aasialaistyyppisen coleslawin vai pitäisikö puhua vain kaalisalaatista, jos coleslawin yhtenä ainesosana pitäisi olla juuri se puuttuva majoneesi. Niin tai näin, hyvää oli ja teen toistekin!
pieni varhaiskaalinkerä (noin 500g)
2rkl sweet thai chili-kastiketta
1rkl sitruunanmehua
1rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kuivattu chili tai ripaus chilirouhetta
½rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
ripaus suolaa
2rkl sweet thai chili-kastiketta
1rkl sitruunanmehua
1rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kuivattu chili tai ripaus chilirouhetta
½rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
ripaus suolaa
Suikaloi varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Tee kastike sekoittamalla kaikki muut ainekset hyvin keskenään. Lisää suikaloitu kaali kastikkeen sekaan ja anna vetäytyä noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti