keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Tomaattinen jauhelihapasta


Meillä piti olla tänään jauhelihaa ja pakettikastiketta, mutta koska olin vain mukamas nähnyt kaapissa spagettia eikä sitä siellä ollutkaan, piti lennossa keksiä jokin toinen pastaruoka. Oi, tästä tulikin hitti! :D




1 kourallinen lumaconi- tai pipe rigate-pastaa/ruokailija
runsaasti vettä+suolaa keittämiseen
250g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
2 sokeripalaa
reilusti rouhittua mustapippuria myllystä
1prk kuorittuja tomaatteja
½prk smetanaa
***
parmesaaniraastetta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

Paahda pastakattilassa jauheliha, lisää sipuli. Anna paistua kunnolla (tarttuu hieman pohjaan, josta liukenee myöhemmin makua liemeen) ja mausta. Lisää kuoritut tomaatit ja paloittele niitä lastalla pienemmäksi. Anna hautua hetki ja lisää viimeiseksi smetana. Sekoita pasta joukkoon ja anna vetäytyä muutama minuutti.

Ripottele tai raasta annoksen päälle parmesaania.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipa todella hyvää, nam!

heli kirjoitti...

Niin minustakin :)