sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Köyhät ritarit


Nyt on varmaan köyhien ritareiden otollinen aika, kun niitä on paisteltu blogeissa ja taisipa jossain lehdessäkin olla. Tietysti alkoi tehdä lapsuuden iltakahviherkkua mieli ja piti ihan äidiltä varmistaa, että maitoonhan se pullapala vain kastettiin.

Pohdintaa köyhien ja rikkaiden ritarien erosta on käyty ja itse muistelisin, että ero on se kermavaahto, joka tekisi ritareista rikkaat. Mene ja tiedä. Kotona köyhät ritarit kuitenkin paistettiin aina leeta- eli pitkopullasta!

Meillä oli sitten tarjolla välimaaston ritarit, koska kokeeksi ostin Valion uutta valkosuklaa-limerahkaa. Sopi oikein hyvin mantsikkahillon kanssa. Ja joo, kyllä ne ritarit olivatkin niin hyviä kuin muistelin...




pitkopullaa
kevytmaitoa
voita
***
mansikkahilloa
(valkosuklaa-limerahkaa tai kermavaahtoa)


Leikkaa pitkosta reilun sentin levyisiä paloja, kasta ne molemmin puolin maitoon ja paista kullanruskeiksi voissa. Tarjoa hillon, ja vaikka kermavaahdon, kera.


Ei kommentteja: