keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Sinappinen uunilohi


Joulunaikaan äiti laittoi sinappilohta, josta sain idean tähän omaan versiooni. Minun versioon taas vaikutti ihana lohilasagne, joka miltei sulaa suussa. Siinä on niin maut kohdallaan: dijon-sinappia, pippurituorejuustoa ja tilliä... NAM! :)





n. 1kg lohifilettä (ruodoton)
1tl suolaa
1prk (200g) pippurituorejuustoa
2rkl dijon-sinappia
1 nippu tilliä
n. 1dl ruiskorppujauhoa

Nypi lohesta ruodot ja leikkaa vatsapuolelta mahdollinen liika rasva pois. Ripottele uunivuokaan suola ja aseta sitten lohifile nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Paista kalaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita pippurituorejuusto, dijon-sinappi ja silputtu tilli sekaisin. Ota lohifile uunista ja vedä nahka pois. Levitä päällys lohen pintaan ja ripottele päälle korppujauhoa. Laita kalapaistos uunin alatasolle vielä vajaaksi 30 minuutiksi.

Sillä aikaa, kun kala paistuu uunissa, keität joko perunat tai vaikka parsakaalta kalan kaveriksi.



Ei kommentteja: