maanantai 11. tammikuuta 2010

Pikantti makkarakastike


Joulun jälkeiseen elämään palauttavia ruokia ja niistä otettuja kameraan kerääntyneitä kuvia alan tässä pikkuhiljaa purkamaan. Tätä melkeinpä-mitä-kaapista-löytyy-kastiketta voit tarjota niin perunan kuin makaroninkin kanssa. Meillä oli tässä taannoin vaihteeksi makaroni-ilta :)




2 kuoretonta hk sininen-makkaraa (ei lenkkiä)
1 sipuli
2-3rkl voita
vajaa 1dl vehnäjauhoja
n. 1l (pastan keitin)vettä
1 lihaliemikuutio
ripaus valkopippuria
kuten myös cayennepippuria
kunnon tupsaus paprikajauhetta
3rkl kurkkusalaattia
2rkl kepsuttia
1rkl smetanaa

Leikkaa makkara kuutioiksi ja silppua sipuli. Paista voissa ja lisää sitten vehnäjauho. Anna paahtua niin, että jauho saa väriä. Lisää vettä hyvin sekoittaen. Alenna lieden lämpöä ja anna kiehua hiljalleen. Mausta kastike ja lisää kurkkusalaatti sekä kepsutti. Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon smetana.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipas tämä hyvää, ei uskoisi tähteitä käytetyn!

heli kirjoitti...

Juu, tuli mukavanmakuista ja nykyään kastikkeet on mulle pop! :)