Ruukkuruoat ovat siitä kivoja, että annoksen voi tyrkätä suoraan ruokailijan eteen eikä sitä tarvitse koota lautaselle :) Kaikissa ruukuissa ei ole kantta, mutta tämänpä voikin syödä!
Valion Kodin ruokavuosi helmikuu 1997-lehdestä mukaellen:
1kpl voitaikinalevyjä
250g katkarapuja
1rkl voita
1pss (250g) kasvissuikaleita
ripaus valkosipulijauhetta
2tl fariinisokeria
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
1prk smetanaa
½dl hienonnettua tai 2tl kuivattua tilliä
1kpl voitaikinalevyjä
250g katkarapuja
1rkl voita
1pss (250g) kasvissuikaleita
ripaus valkosipulijauhetta
2tl fariinisokeria
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
1prk smetanaa
½dl hienonnettua tai 2tl kuivattua tilliä
Sulata ja valuta katkaravut. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvissuikaleet. Mausta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot hyvin. Lisää smetana ja anna kiehahtaa. Siirrä levyltä syrjään ja lisää tilli ja katkaravut. Annostele katkarapuseosta uuninkestäviin annosvuokiin.
Jaa voitaikinalevyt kahteen osaan ja kauli tarvittaessa hieman ohuemmaksi. Nosta voitaikinalevyn puolikkaat jokaisen annoksen päälle ja paina taikinaa kevyesti reunaa vasten.
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes taikina saa kauniin värin. Tähän menee noin 20 minuuttia.
VINKKI! Tästä annoksesta saa pienet alkuruoat neljälle, kun ne tehdään pieniin jälkiruokavuokiin. Jos haluat ruukusta oikein juhlallisen, lisää siihen ½dl valkoviiniä ennen uunissa paistamista.
2 kommenttia:
Kotiin tultuani mua odotti tämä herkku. Olipa tosi hyvää!
Ja vaikka et niin erikoisemmin katkaravuista välitäkään :) Oli kieltämättä herkkua. Tosi hyvä alkuruoka vaikka, kannattaa kokeilla!
Lähetä kommentti