Suklaanystäville täyttä herkkua ja tuskin muutkaan itkee ennenkuin syö. Saattais päästä itku, jos ei jää syötävää..
Cafe Cake Away:n ohjeen mukaan:
Vuokaan:
voita
Taikina:
175 g voita kuutioituna
3 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää
Suklaatäyte:
250 g voita
400 g tummaa suklaata
Päälle:
täyteseosta
1 dl kermavaahtoa tai smetanaa
Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm)(minulla 24cm) voilla. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva palanen leivinpaperista.
Vispaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan seosta samalla voimakkaasti vatkaten.Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja sooda. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 200 asteisessa uunissa noin tunti.
Jäähdytä kakku. Leikkaa kakku neljään kerrokseen (leikkasin kolmeen osaan). Sulata suklaa. Rouhi suklaa rasvasulan joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä täytettä, kunnes se kovettuu lusikoitavaksi. Vispaa täytettä hetki puuhaarukalla. Kokoa kakku levittämällä ¾ täytteestä kakun väliin. Sekoita loppuun täytteeseen kermavaahto tai smetana ja kuorruta kakku seoksella.
Viimeistele kakkupalat suklaatikuilla tai muilla suklaisilla koristeilla (minulla oli appelsiini- ja sitruunamarmeladia sekä kultarakeita).
2 kommenttia:
ui, ui... aika herkun näköistä!! Ja ihanan suklainen ohje...Nam! :)
Hei Sofiella :)
Voin taata, että suklaanhimon saa tällä laannutettua tai ainakin väliaikaisesti tyydytettyä ;)
Lähetä kommentti