perjantai 21. marraskuuta 2008

Sienilasagne

Olen kerran aiemmin tehnyt tätä h-e-r-k-u-l-l-i-s-t-a sienilasagnea. Siitä on jo tovi aikaa enkä enää muista, mistä tämän ohjeen olen oikein löytänyt. Tuskin noin tarkkaa ohjetta olen itse kehitellyt. Vanhuus ei vissiin tule yksinään. Olisiko ennemminkin pitänyt tehdä kalalasagne, niin muisti säilyisi... No, on mulla kalastakin ohje ja todella nautinnollinen sellainen. Mutta se onkin jo sitten aivan toinen jutun aihe :)



12-16 lasagnelevyä

sienikastike:

50g voita
2l sieniä (esim. herkku- ja siitakesieniä)
½ purjoa
½tl currya
2-3 valkosipulin kynttä
1dl vehnäjauhoa
1l maitoa
200g kantarelli-, tms. tuore- tai sulatejuustoa
1tl rakuunaa (tai kirveliä)
1tl (aromi)suolaa
½tl viher- tai valkopippuria

Hauduta sieni- ja purjosilppu voissa. Lisää curry, hienonnettu valkosipuli ja vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen, hyvin sekoittaen. Lisää muut ainekset ja nosta kattila levyltä.

Kokoa lasagne. Päällimmäiseksi kastiketta.

Paista 200-225 asteessa 30-40 minuuttia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset paketista, tuli perille ja on todella mieleinen !

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva juttu! :D

Ja korttikin siinä sivussa... ;)

Saapa nähdä, mitä niistä ideoit :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi ryötti, ku o niiii herkullisen näköne ruoka, tuota vois melekee kokkeilla. Meillä ei oikee muut sienistä tykkää, mutta kokkiha se päättää, mitä syyvään!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anne! :)

Kiva, kun tulit vierailulle!

Se on kyllä tosi hyvvää, kannattaa kokkeilla ja muut syö, mitä kokki tekkee ;) Lasagnen maku on ihanan pehemiä!