tiistai 25. marraskuuta 2008

Katkarapuhyytelökakku

Etsin huvikseni vähän jotain uutta ideaa suolaiseen hyytelökakkuun. Löysin Maasikas-blogista kivan ohjeen, jota sitten hieman soveltaen käytin oman hyytelökakkuni tekoon. Uutta tässä ohjeessa oli käyttää pohjaan ruiskorppujauhoa! Seuraavan kerran teen pohjasta kuitenkin hieman ohuemman, ainakin itsestä alkuperäinen Myllyn Paras 2008 kalenterista otettu oli aavistuksen turhan paksu.

Maasikas-blogin ohjetta mukaellen:

Pohja:
100gr voita
1dl vettä
1rkl kasvisfondia
3dl (200g) Myllyn Paras ruiskorppujauhoja

Täyte:
8 liivatelehteä
3rkl sitruunamehua
2tlk kermaviiliä
400g kylmäsavulohituorejuustoa
3 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
300g
katkarapuja (valutettuja)
1dl hienonnettua tilliä
1/2 tl suolaa
1tl sitruunapippuria
(2 murskattua valkosipulikynttä)

Koristeluun:
katkarapuja

Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon vesi ja kasvisfondia. Lisää ruiskorppujauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Vuoraa 26cm halkaisijaltaan irtopohjainen kakkuvuoka kelmulla ja paina ruisseos pohjalle.

Nosta liivatteet kylmään veteen likomaan. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun.Yhdista kaikki aineet (en laittanut valkosipulia tällä kertaa) ja sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele. Tarjoa suolaisena kahvipöydässä tai leikkaa annospaloiksi buffet-pöytään.

Ei kommentteja: