sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Suklaapiimäkakku

Tätä kakkua tein siis jo isänpäivänä kotikotona, mutta se vei ajatukset niin mennessään, etten tullut kuvanneeksi tuolloin, joten blogimerkintä siitä jäi tekemättä. Nyt oli oiva tilaisuus tehdä uudelleen, kun vietettiin naisten kesken pikkujoulusia. :)

Suklaanystäville täyttä herkkua ja tuskin muutkaan itkee ennenkuin syö. Saattais päästä itku, jos ei jää syötävää..



Cafe Cake Away:n ohjeen mukaan:

Vuokaan:
voita

Taikina:
175 g voita kuutioituna
3 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää

Suklaatäyte:
250 g voita
400 g tummaa suklaata

Päälle:
täyteseosta
1 dl kermavaahtoa tai smetanaa

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm)(minulla 24cm) voilla. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva palanen leivinpaperista.

Vispaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan seosta samalla voimakkaasti vatkaten.Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja sooda. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 200 asteisessa uunissa noin tunti.

Jäähdytä kakku. Leikkaa kakku neljään kerrokseen (leikkasin kolmeen osaan). Sulata suklaa. Rouhi suklaa rasvasulan joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä täytettä, kunnes se kovettuu lusikoitavaksi. Vispaa täytettä hetki puuhaarukalla. Kokoa kakku levittämällä ¾ täytteestä kakun väliin. Sekoita loppuun täytteeseen kermavaahto tai smetana ja kuorruta kakku seoksella.

Viimeistele kakkupalat suklaatikuilla tai muilla suklaisilla koristeilla (minulla oli appelsiini- ja sitruunamarmeladia sekä kultarakeita).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ui, ui... aika herkun näköistä!! Ja ihanan suklainen ohje...Nam! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sofiella :)

Voin taata, että suklaanhimon saa tällä laannutettua tai ainakin väliaikaisesti tyydytettyä ;)