lauantai 22. marraskuuta 2008

Jauheliha-parsakaalipiirakka

Suolaiset piirakat ovat helppoja tehdä ja herkullisia. Tämä on omasta mielestäni onnistunut yhdistelmä, jota kannattaa kokeilla!

Pohjanohje on siskoltani muinoin saamani katkarapupiirakan pohja, lopun olen säveltänyt itse. Myös ruistaikinapohja toimii ja "munamaidon" määränkin voi päättää itse. Halutessaan voi pinnalle ripotella vielä juustoraastettakin, jonka nyt jätin pois.


pohja:

100g voita
2dl vehnäjauhoa
(ripaus suolaa)
3rkl kylmää vettä

täyte:

400g paistijauhelihaa
1 sipuli tai pieni purjo
lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä
2-4 kananmunaa
2-4dl ruokakermaa
1 parsakaalin kukinnot tai 1pss pakasteparsakaalta
(1dl juustoraastetta)


Nypi voi jauhoihin ja sekoita vesi joukkoon. Painele piirakkavuoan pohjalle.

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää lihaliemikuutio ja mustapippuria myllystä. Anna hieman jäähtyä ja levitä sitten piirakkapohjalle. Lopuksi ripottele päälle parsakaalin kukinnot.

Tee "munamaito" sekoittamalla kevyesti kananmunat ja ruokakerma. Kaada tasaisesti vuokaan. Halutessasi ripottele päälle vielä juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Ai että on herkullisen näköistä, täytyyki tässä joku päivä tehdä kan suolaista piirakkaa niin alkoi tekemään mieli ;)

Anonyymi kirjoitti...

Suolaiset piirakat ovat kyllä hyviä ja helppotekoisia. Tuokin pohja on niin yksinkertainen. :)