maanantai 18. elokuuta 2014

Sattumalta samanlaiset

Tuli nimittäin miehen synttäreille tekemistäni kakuista väreiltään. Ei ollut ollenkaan suunniteltu juttu! Mutta kiva yllättyä itsekin välillä :)

Miehen synttärit osuivat loma-ajalle ja sopivasti päästiin herkuttelemaan synttärikakkuja, kun äitikin oli paikalla. Hänellä oli tänään sitten edessä rinnan korjausleikkaus. Äitini valitettavasti sairastui pari vuotta sitten vanhoilla päivillään rintasyöpään ja leikkauksia korjataan kuulemani mukaan useinkin näin jälkikäteen. No kaikki meni hyvin senkin suhteen.

Tein miehen toiveiden mukaan täytekakun, mutta voileipäkakku oli isäni ehdotus. Hän rakastaa voileipäkakkua. Ja oli kait miehellekin mukava yllätys, että oli suolaistakin hyvää, vaikka täytekakku oli se ykkösjuttu :)


Täytekakun tein kolmen munan sokerikakkupohjaan. Täytteeksi kotini vattupensaasta tuoreita vattuja, ja kiiviä. Kermavaahdon sijaan teinkin mascarponevaahdon, johon tuli mascarponea, kermaa ja tomusokeria. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!

Voileipäkakussa oli kaurapaahtoleipää ja ruisvuokaleipää. Kahteen väliin tuli täytteeksi kinkkua, kesäsipulia, maustekurkkua, maustamatonta tuorejuustoa, dijon-sinappia, mustapippuria ja kermaa sisältävä täyte. Yhdessä välissä oli chili-paprikatuorejuustoa, suippopaprikaa ja kermaa. Päälle chili-paprikatuorejuustoa, maustamatonta tuorejuustoa ja majoneesia sekä ohuen ohutta kylmäsavustettua possua, vihreitä viinirypäleitä ja kirsikkaluumutomaatteja. NAM!

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei

Vatkaatko kerman vaahdoksi voileipäkakun täytteeseen , vai meneekö joukkoon sellaisenaan? Kuinka paljon laitat yhteen täytteeseen?

Heli kirjoitti...

Hei!

En useinkaan ole vatkannut enkä vatkannut tähänkään. Se on lähinnä täytteen pehmentämiseksi. Ihan lorauksia vain.

Tähän kakkuun tuli 350g ylikypsää kinkkua, 1-2 kesäsipulia, 1 maustekurkku, 200g tuorejuustoa, 1-2tl dijonia ja mustapippuria myllystä. Kermaa loraus notkistamaan täytettä. Paprikatäytteeseen muistaakseni noin kolmannes tuorejuustopurkista, 1 suippopaprika ja hieman kermaa.