perjantai 1. elokuuta 2014

Lomanamia vaahtokarkeista ja vähän muustakin

Enpä olisi uskonut, että vaahtokarkeista saa tällaista herkkua. Se ei ole fudgea eikä toffeetakaan, vaikka maistuu molemmilta. Venyvää hyvää, johon voi lisätä mitä tahansa omia lempinaposteluherkkujaan.

Tein Yummlyn Snack Mix Squares-ohjeen mukaan. Korvasin maapähkinävoin suklaalevitteellä enkä laittanut muutenkaan mitään pähkinää sisältävää herkkuun.

Ohjeessa neuvotaan käyttämään pieniä vaahtokarkkeja, joita olin kyllä hankkinut tarpeeksi, mutta löysin kotoa kuitenkin valmiiksi aukaistun pussin isompiakin vaahtokarkkeja ja päätin käyttää ne pois kuivettumasta. Olin vaipua kokatessa epätoivoon, kun isommat vaahtokarkit eivät millään olisi halunneet sulaa, mutta lopulta luovuttivat ja näin sula vaahtokarkkisekoitus oli valmista.

Seos kovettuu jääkaapissa, mutta pehmenee huoneenlämmössä, joten kannattaa leikatut palat tarjoilla erillään toisistaan, ettei käteen tule karkkiköntsää. Vaikka ketäpä tuo haittaisi.

Herkku näyttää erehdyttävästi rocky roadsilta, mutta eipä olekaan :) Kannattaa tätäkin kokeilla!


vaahtokarkkimassa:
 
125g voita
¾dl suklaalevitettä
1¼l pieniä vaahtokarkkeja
 
muut herkut:
 
1pss (150g) Taffel suolabretzeleitä
1pkt (250g) Rainbow raesekoitusta
1pss (200g) Rainbow Hawaiji-hedelmäsekoitusta
½pss (75g) minivaahtokarkkeja
 
Sulata voi ja suklaalevite paistokasarissa. Lisää vaahtokarkit ja sekoita, kunnes vaahtokarkit sulaa ja massa on tasaista.
 
Levitä puolet herkuista leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Kaada sula vaahtokarkkimassa herkkujen päälle. Massaa ei voi levittää, joten se pitää tosiaan kaataa ympäriinsä herkkujen päälle. Lisää loput herkut nopeasti päälle, sillä massa jähmettyy nopeasti.
 
Laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi ja tarjoa herkkusuille :D
 
Ja nyt lomalle!
 Ei kommentteja: