sunnuntai 31. elokuuta 2014

Peruna-kaalimuhennos

Huh, hirveän myöhään meni ruoanlaitto tänään. Ulkonakin istuskeltiin toista tuntia ja turistiin naapurin kanssa. Ryhdyin sitten kuitenkin valmistamaan lämpimän illallisen, koska päivällä ruokailu oli aika kahvivoittoista.

Tein meille uusimman Glorian Ruoka ja Viini 6/2014-lehden innoittamana porsaankyljyksiä sinappi-kermakastikkeessa. Kyljysten lisäkkeenä oli valkosipulista perunamuhennosta. Kuulin miehen myönteisessä vastauksessa lievää vaisuutta, joten päätinkin käyttää muhennokseen osan syksyn ensimmäiseen kaalipataan hankkimastani kaalinkerästä. Mies ei ole erityisen innostunut paljosta valkosipulista. Hän erehtyi luulemaan, että valkosipuliseen muhennokseen tulee sitä kynsikaupalla. Ei olisi tullut, mutta hyvä kokeilu oli tämäkin.

Haudutin kaalia runsaassa voissa silputun valkosipulin kanssa sillä välin, kun lohkotut uuden sadon Rosamundat kiehuivat kypsiksi. Sitten survimella potut muusiksi ja kaalit, tilkka maitoa ja ripaus suolaa perään. Muhennos oli valmis tarjoiltavaksi. Hyvää!


1kg Rosamunda-perunaa
vettä+suolaa keittämiseen
75-100g voita
3dl kaalisilppua
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
3dl täysmaitoa
 
Kuori ja keitä lohkotut perunat kypsiksi suolavedessä. Hauduta sillä aikaa kaali- ja valkosipulisilppu voissa pehmeäksi. Kaaliin voi tulla hieman paahteista makuakin.
 
Kaada perunoista vesi pois ja käytä vielä liedellä niin, että kaikki vesi kattilasta haihtuu. Survo perunoiden rakenne rikki ja lisää joukkoon kuuma kaali-voipaistos ja suolaa. Lisää maitoa (lämmitä halutessasi), sekoita ja tarkista maku.
 


Ei kommentteja: