lauantai 20. lokakuuta 2012

Puolukkakeitto

Tein olutpaistiateriamme jälkkäriksi puolukkakeiton. Itseasiassa valmistinkin meille näköjään syksyisen teemapäivällisen :) Ja se valmistuikin sukkelaan, koska olin laittanut olutpaistin jo aiemmin. Työpäivän jälkeen vain muut lisäkkeet sekä tämä jälkiruokakeitto valmiiksi ja syömään. Hyvä kokonaisuus arki-illaksi.

Soppa olisi sakeampi ja kiisseli vieläkin paksumpaa, niin tämä on keitto. Ja se on tehty samalla menetelmällä kuin tyrnikeittokin.

Puolukkakeiton kaveriksi vatkasin vispikermaa paksuksi vaahdoksi. Olipa hyvää ja haalean keiton voisi kupista vaikka juodakin. Tyydyin kuitenkin lusikoimaan suurimman osan ääntä kohti.


2dl pakastettuja puolukoita
2dl vettä
2dl sokeria
6dl vettä
1½rkl perunajauhoja
tilkka kylmää vettä suurukseen
 
Kiehauta vesi ja lisää jäiset puolukat. Keitä heti ja paseeraa puolukkaliemi toiseen astiaan siivilän läpi. Muista raaputtaa kaikki paseerattu puolukka siivilän ulkosyrjältä.

Kaada paseerattu puolukka kattilaan takaisin. Lisää sokeri ja vesi. Anna kuumentua niin, että sokeri on sulanut. Valuta perunajauhosuuruste ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.

Anna jäähtyä hetki ja kauho sitten valmiiksi annosmaljoihin tai tarjoiluastiaan. Tarjoan tomusokerilla makeutetun pehmeän kermavaahdon kera.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lisäsin kuivattuja omenanrenkaita, leikkasin pieneksi. Ehkä noin 2-3 dl

Anonyymi kirjoitti...

Tuo mitä aiemmin laitoin, on noin kolmen annoksen määrä

Heli kirjoitti...

Hei! Kiitos kommentistasi. Hyvä oivallus, muistelisin äidinkin joskus lisänneen omenaa mehukeittoon. Ei ole tosin ollut kuivattua, mutta varmasti toimii!