torstai 31. joulukuuta 2015

Pororuusunen

Olkoon tämä pororuusunen vuoden 2015 päättävä päivitykseni. Kiitän sydämestäni sinua blogini uskollinen lukija/seuraaja. Toivon, että jaksat pysyä mukanani ensi vuonnakin.

Ennen joulua minulta toivottiin monenlaisia jouluruokia, joista pystyin vain murto-osan toteuttamaan. Mietin jotain uuttakin juttua ja sain idean tällaisista pororuususista tai -kukkasista. Ne maistuvat hyvin makean leivän, kuten saaristolais- tai hedelmäisen leivän kanssa, salaatin tai pikkelöityjen kasvisten kera. Meillä palan painikkeena oli hedelmäistä joululeipää.

Kylmäsavuporosiivuja on monen kokoisia. Näitä ruususia tehdessäsi huomioi, että tarvitset vähintään kaksi siivua per ruusunen. Nämä alkupalaksi mainiosti sopivat herkkupalat on helppo valmistaa ja hyytyvät nopeasti.


150g kylmäsavuporosiivuja
2 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
100g tuorejuustoa (minulle oli pippurista tuorejuustoa)
¼tl kuivattua timjamia
½tl viherpippuria
ripaus yrttisuolaa
ripaus sokeria
1 pienenpieni valkosipulinkynsi tai 2rkl punasipulia silputtuna
1 punainen suippopaprika
2rkl vettä

lisäksi tarvitset pursotinpussin, tuorekelmua ja muffinssivuoan tai matalia kuppeja

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mausteet. Silppua valkosipuli tai punasipuli hienoksi. Kuutioi suippopaprika. Sekoita sipuli ja paprika täytteen sekaan. Maista täytettä.

Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet veteen ja sekoita hyvin täytteen joukkoon.

Laita tuorekelmua muffinssivuokiin/kuppeihin. Asettele yksi tai kaksi kylmäsavuporosiivua muffinssivuokaan kukan muotoon. Siirrä täyte pursotinpussiin. Pursota täytettä pororuusukkeeseen. Taita kuhunkin ruusukkeeseen vielä yksi siivu,paina täytteeseen ja pursota vielä täytettä siivun taitteisiin. Laita kylmään tunniksi pariksi, pidempäänkin, jotta maut tasaantuvat.

Ohjeen aineksilla saat kuusi reilun kokoista ruususta.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2016!!!

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinullekin! Onpa mukava taas lukea herkutteluhetkistäsi.

Heli kirjoitti...

Kiitos <3