lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pikkuleijonan kakku

Saattaapi olla, että jääkiekkoa pelaavan Oskarin haaveena on joskus edustaa Suomea maajoukkueessa. Ainakin suosikkeihin kuuluvat sellaiset legendat kuin Teemu Selänne ja Koivun veljekset. Siinä sitä on idolia kerrakseen. Ehkä jonain päivänä sukulaispoika hokkaroi tiensä tähtiin :)

Kiekkokakkua tarvittiin tietenkin synttäreille ja olen jälkikäteen kuullut, ettei moista kakkua ole synttärisankari ennen nähnyt ja oli varjellut viimeiseen saakka hienoa koristetta.

Hyvin oli kakku maistunut. Se oli perinteinen vaalealle sokerikakkupohjalle tehty mansikkakakku. Täytteenä oli niin mansikkahilloa kuin tuoreista mansikoista tehtyä survosta sekä kermavaahtoa. Päällykseksi sovittiin sokerimassakuorrute ja sivelin alle hyväksi havaitun marenkikreemin. Päälle kakkuun ehdottoman toiveen mukaan Suomen leijona-koriste.

Alunperin suunnittelin tekeväni sokerimassasta mm. Selänteen pelipaidan, mutta sitten sainkin mielestäni vielä paremman idean. Tein mallin avulla Rainbow Dustin Click&Twist metallinhohtosinisellä maalikynällä kiekkoilijoita kakun reunan ympäri. Lisäsin vielä sinne tälle pieniä mustia kakkuun "osuneita" kiekkoja.

Olin itsekin tyytyväinen lopputulokseen ja se on minulta oikeasti paljon. Yleensä löydän omista tuotoksistani jotain kritisoitavaa. Tämä kakku onnistui nappiin :)

 

Ei kommentteja: