sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kahta kalaa ja muhennettua perunaa

Olen näköjään intoutunut tuoreeseen kalaan viime aikoina. Tällä kertaa mukaan tarttui kahdenlaista kalaa, siikaa ja nieriää. En täysin tyytyväinen ollut kalaan, varsinkaan siikaan, vaikkei maussa ollutkaan valittamista. Kukkarolle käy kyllä tuoreen kalan kotiin roudaaminen, ja sen kalleuden vuoksi suuntaankin seuraavaksi kalakauppaan tai halliin.

Kalan kaveriksi tein muhennettua perunaa sekä ylikypsää parsakaalta. Valitettavasti keitin parsakaalin liian aikaisin ja siitä tuli ikävästi ylikypsää. Muhennettu peruna sai muhia ja oli namia. Ehkä kosteampaa joku toinen kerta.

Kalafileet leikkasin kolmeen osaan ja paistoin voissa. Kala paistetaan nahkoineen ja ensin nahkapuoli kuumaa pannua vasten. Mausteina mustapippuria ja suolaa. Sitruunaa pöytään sitä haluaville.


muhennettu peruna
 
noin 1kg puikulaperunaa
50g voita
1½prk (3dl) kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
3tl kapriksia
3tl kaprislientä
(vettä tarvittaessa)
½ ruukkua tilliä
 
Kuori ja kuutioi perunat. Sulata voi pannulla ja kaada perunat pannulle. Kuullota perunoita miedolla lämmöllä, kunnes alkavat kypsyä. Lisää kerma, mausteet, kaprikset ja kaprisliemi. Anna perunoiden hautua kannen alla kypsiksi miedolla lämmöllä. Lisää hieman vettä, jos paistos uhkaa kuivettua. Lopuksi silppua sekaan tilliä.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Mitenkäs, oliko pöydässä myös sitruunaPIPPURIA?

Heli kirjoitti...

Ei :) Ihan sitruunamehua vaan.