tiistai 28. syyskuuta 2010

Possupataa ja schupfnudelia matkaevääksi


Tällaista herkullista possupataa nautimme juuri ennen Saksan matkaamme. Kyytipoikana Lidlin silloiselta Saksan viikolta ostetut schupfnudelit ja salaattia. Kyllä näillä eväin saattoi matkaan lähteäkin, vaikkei annoskoko ollut sikälaisiin annoksiin verrattavissa.. :)

1 possun pihvifile
öljyä ja voita paistamiseen
1 iso sipuli
muutama herkkusieni kuutoina
2 maustekurkkua
2dl kermaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Ota possunliha huoneenlämpöön hetkeksi ennenkuin valmistat padan. Leikkaa noin sentin viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla kevyesti.

Laita liha kannelliseen uunivuokaan tai pataan ja lisää kuutioitu sipuli sekä maustekurkut. Paahda herkkusieniä hetki pannulla ja irrota maut pannusta kermalla. Lisää herkkusienet sekä kerma pataan. Mausta mustapippurilla.

Hauduta uunin alaosassa 150 asteessa puolisentoista tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa esimerkiksi perunoiden tai vaikka saksalaisittain schupfnudeleiden kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Oli herkullista, tätä saa varmaan joskus uudestaan.

Heli kirjoitti...

Eiköhän ja siinä välissä sitten jotain muuta kehitelmää :)