Tänä vuonna joulupöydän antimet ovat perinteiset enkä ole kehitellyt mitään uusia juttuja ajan puutteen vuoksi. Vaikka joulua vietetään tänä vuonna keskellä viikkoa monen pyhäpäivän ajan, joulua edeltävä "valmisteluaika" jäi tänä vuonna muiden kiireiden vuoksi lyhyeksi. Perinteiset valkosipulisilakatkin menivät kastikkeeseensa juuri puolisen tuntia sitten. Joulupuuroa hauduttelen tuossa samalla, kun seuraavaksi teen mätihyytelön ja laitan suolasienet kylmään veteen likoamaan :)
Valkosipulin lisäksi silakoiden kastiketta maustaa jälleen viherpippuri. Kas tässä ohje:
500g silakkafileitä
silakoiden kypsennysliemi:
3dl kylmää vettä
1½dl etikkaa
1½tl suolaa
1½dl etikkaa
1½tl suolaa
kastike:
1prk (200g) ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1rkl viherpippuria (painele hieman käsissä, älä jauha)
1rkl sokeria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1rkl viherpippuria (painele hieman käsissä, älä jauha)
1rkl sokeria
ripaus suolaa
Sekoita kypsennysliemi. Poista silakoista nahkat. Laita silakkafileet kypsennysliemeen noin kuudeksi tunniksi/yön yli jääkaappiin.
Siivilöi silakkafileet. Valmista kastike ja lisää siivilöidyt fileet kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään vaikka puoli vuorokautta.
Siivilöi silakkafileet. Valmista kastike ja lisää siivilöidyt fileet kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään vaikka puoli vuorokautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti