torstai 2. toukokuuta 2013

Jäätelö paahdetusta kermasta ja vadelmista

Olen innostunut tekemään jäätelöä. Ja kokeilemaan omia ideoita.

Nyt paahdoin sokeria ja siihen kermaa sekoittamalla sain herkullisen pohjan jäätelölle. Käytän jäätelöön kananmunaa, mutta onnistunee ilmankin.

Olen kokeillut jäätelön tekemistä niin glukoosilla kuin vaalealla siirapilla. Mielestäni tällä kertaa testatulla vaalealla siirapilla jäätelöstä tulee parempaa.

Tämä oli heti miehenkin suosikki ja nautimme jäätelöä vohveleista antaumuksella. Ihanaa!


1½dl sokeria
noin 1dl vaaleaa siirappia
½l kermaa
½ vaniljatankoa
3 kananmunan keltuaista
***
1dl tuoreita vadelmia
 
Kaada sokeri kasariin ja anna sulaa sekoittamatta. Kun sokeri on sulanut, lisää vaalea siirappi. Kun seos on kullankeltaista, lisää kerma. Sokeri paakkuuntuu, mutta sekoittelemalla se sulaa kermaan. Anna seoksen jäähtyä hetki.
 
Kaavi vaniljatangosta sisus ja lisää tangon kanssa kerma-sokeriliemeen. Sekoita joukkoon myös kananmunan keltuaiset. Anna hiljalleen kuumeta, kunnes liemi muuttuu paksummaksi kastikemaiseksi. Älä anna kiehua, ettei seos pala pohjaan. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin laitat jääkaappiin.
 
Jäätelöpohja saa jäähtyä jääkaappikylmäksi. Poista vaniljatangon puolikas ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna tekeytyä jäätelöksi koneen ohjeen mukaan. Minun halpiskoneella aikaa menee 20 minuuttia, kunnes jäätelö on valmista.
 
Sekoita valmiiseen jäätelömassaan varovasti tuoreet vadelmat ja purkita. Puolesta litrasta saat litran jäätelöä!


Ei kommentteja: