maanantai 11. helmikuuta 2013

Tukholmassa risteillen

Alunperin ei ollut ollenkaan tarkoitus blogata Tukholman risteilyämme, mutta muutaman sanasen kuitenkin tuosta reissusta avaudun. Juttu sisältää paljon valitusta, mikä kenties johtunee siitä, että...

pitkin hampain suostuin risteilylle, kun olen niihin niin lopen kyllästynyt. Viimeksi kävimme Tukholmassa risteillen tammikuussa 2009 ja silloin keli oli hyvin myrskyisä. En minä myrskyä pelkää, mutta mielestäni laivalla menee ihan turhuuksiin asti rahaa. Tällä kertaa rahanmenolle ei saanut edes vastinetta kuin kahvilan mainiosta katkarapuleivästä. Se ei tunnu koskaan pettävän :)

Olin varannut meille molempiin suuntiin Food Garden-ravintolasta paikat. Ensimmäisen illan päätteeksi ilmoitimme hovimestarille, ettei seuraavana iltana tarvinnut meille paikkaa pitää vapaana. Ravintolassa oli aivan pystyynkuollut tunnelma. Kuten jo kerroin, en ollut ajatellut reissua blogata, joten yhtään kuvaa tästä iltaruokailustamme ei ole.

Ennen lähtöä olin myös yrittänyt selvittää, mitä herkkuja Food Garden-pöytä mahtaa tällä kertaa sisältää. Aiemmilla kerroilla olin usein syönyt koko ilta-aterian pöydän antimista, näin päätin tehdä tälläkin kertaa, vaikken tosiaan pöydän menuta löytänytkään. Sitä ei mitä ilmeisimmin ollut tarkoitustakaan julkaista, sillä antimet olivat kutistuneet minimiin. Tarjolla oli ainoastaan yksi lihavaihtoehto, sillä toista leivänpalalle pursotettua tahnaa en laske lihaksi. Kalapuolella oli useampi vaihtoehto (lohta ainakin kahdella eri tavalla) ja lisäksi oli sitten tarjolla vain muutamaa juustoa sekä surkea jälkiruokapuoli. Pöljä otin, ja maksoinkin vielä tuosta vähästä. Miehen liha-annos oli hyvä, mutta kertaakaan illan aikana meiltä ei kysytty mitään (Lisää juomaa? Maistuuko ruoka?). Eikun anteeksi, kysyihän tarjoilija, että saako viedä puoleksi juomani alkudrinkin pois.Tukholmassa kävimme kävellen Södermalmilla ja pistäydyimme Sandy´sillä lounaalla. Söin raputäytteisen uuniperunan ja mies täytetyn patongin. Kahvila oli mukavan pieni, ruokakin maittoi ja mielestämme hinta-laatu-suhde oli kohdillaan.


Tarkoitus oli myös pistäytyä suklaapuodissa lähellä satamaa. Oli sunnuntai eikä Chokladfabriken valitettavasti ollut auki :( En ollut tästä ottanut selvää etukäteen ja kyllä harmitti.

Laivalla kävimme ilta-aterialla Ella´sissa. Otin alkupalaksi häränlihacarpaccion chevre-jäätelöllä. Annos näytti houkuttelevan hyvältä ja carpaccio maistuikin hyvältä, mutta chevre-jäätelö maistui vaniljajäätelöltä, johon oli lisätty vuohenjuustoa? Pääruoaksi otin kanawrapin, jälkiruokaa emme tällä kertaa kumpikaan ottaneet. Luksus-katkarapuleipä olisi varmasti pessyt wrapin mennen tullen ja palatessa. Nyt palvelu oli reipasta, mutta kiireistä tuntui olevan, sillä tälläkään kertaa emme saaneet tilaisuutta pyytää mitään tilauksemme lisäksi.

Aamupalalla söimme menomatkalla meriaamiaisen, joka yllätti positiivisesti. En suosittele siis maksamaan Food Garden-aamupalasta enempää, ellei nyt välttämättä sitä kuoharilasillista aamutuimaan tarvitse. Ehkä menemme seuraavan kerran syömäänkin Viking Buffetin, milloin seuraava kerta sitten koskaan onkaan. Buffet alkoi houkutella tämän reissun kokemusten takia.

Ärsyttää ihan, etten saa risteilyistä nykyään mitään irti ja taso on laskenut eikä tällä kertaa kohdalle sattunut edes hauskoja tarjoilijoita. Kannattaakin varmaan seuraavan kerran lähteä Tukholmaan koneella ja yöpyä perillä. Kiitos kuitenkin siitä herkullisesta katkarapuleivästä. Harmi, ettei siitä tullut otettua kuvaa!

Ei kommentteja: