lauantai 25. lokakuuta 2014

Etelästä pohjoiseen - menu

Lokakuinen lauantai-ilta huipentui rakkaiden vieraiden visiittiin ja suiden sekä vatsojen iloitteluun. Esittelin illallisen teeman, missä etelä kohtaa pohjoisen. Mitään sen suurempaa syy-yhteyttä teemalla ei ollut, ajatus tuli ruoka-aineksien kautta.


Ennen ruokailua keittiö lähetti tervehdyksensä
"suiden iloksi". Amuse bouchessa oli
vuohentuorejuustoa, pinjansiemeniä,
köyhän miehen parmesaania sekä
vuonankaalta.
Alkujuomana ja myös alkupalan
kanssa tarjosimme omaa
suosikkiamme
Codorníu cavaa.


Tässä varsinainen menu.
Ruokajuomina siis katalonialainen
Codorníu Vintage 2010 cava sekä
italialainen Sensi
Chianti 2009 punaviini. Lisäksi
hiilihapollista lähdevettä.
Alkuruokana oli turskaa välimerelliseen tapaan ja köyhän
miehen parmesaania.

Pääruokana oli poron (vasan) sisä- ja paahtopaistia (medium),
bataatti-vuohenjuustokääretorttua sekä portviinikastiketta.
Lisäksi hunajaista vuonankaalisalaattia.
 
Jälkiruokana oli crêpes suzette sekä limoncello-minttusorbettia.
 Sisareni on kirjoittanut arvion illallisesta Hyvää ruokahalua-blogiinsa. Kiitos!

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

North meets south -illallinen ansaitsi täysin ansaitusti liki kympin. Pääruoka oli huippu eikä muidenkaan keitosten tarvitse häpeillä poron seurassa.

Heli kirjoitti...

Parasta kokille tietenkin oli tyytyväiset ruokailijat!