maanantai 6. lokakuuta 2014

Kuohkea kurpitsakeitto

Olin ostamassa kotikulmien Prismasta myskikurpitsaa, mutta bongasinkin hyllyssä pienehköjä pyöreitä oransseja ns. halloween-kurpitsan näköisiä kurpitsoja. Päädyin ottamaan yhden mukaani. Punnituslappuun tulostui nimeksi Rannikon kesäkurpitsa?! Hmmm..

Tänään syyslomani ensimmäisenä päivänä olin isäni kanssa Oulussa tähystyksessä. Lähtiessä hoitaja sanoi, ettei tänään kannata syödä mitään raskasta, ainakaan rasvaista ruokaa, joten päätin tehdä tänään meille lempeää kurpitsakeittoa.

Oletin, että kurpitsa olisi sisältä myös oranssi, mutta siellä olikin vain kurpitsansiemenet oranssissa rihmastossa, mutta muuten kurpitsan malto oli vaalea. Toinen hmmm.. Oliko nyt siis tosiaan kyse kesäkurpitsasta?!

Olin siis ajatellut, että keitosta tulee kauniin oranssia, mutta tosiaan aika haalean vaaleaa oli tulossa. Väri tosin muuttui, kun lisäsin paiston yhteydessä kurpitsansiemenöljyä, joka on syvänvihreää.

Eipä siinä mitään, vaikka keitosta tulikin sitten jotain ihan muuta kuin olin ajatellut. Tuli kuitenkin tosi hyvää, kaikki kehuivat. Ja kaiversin kurpitsaan muutaman tähtösen sekä äidin toiveesta suun ja silmät :) Tällainen anti-halloweenihminen siis teki ensimmäisen kurpitsalyhdyn ;)

PÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

500-600g kurpitsaa
1 iso sipuli
2rkl kurpitsansiemenöljyä
1rkl voita
½tl viherpippuria
1 lihaliemikuutio (kasvisruokailija lisää kasvisliemikuution)
5dl vettä
1prk (2dl) kermaa
 
Kaavi kurpitsanmalto kattilaan silputun sipulin kanssa. Lisää kurpitsansiemenöljyä ja kuullota. Lisää nokare voita ja viherpippuri. Kuullota hetki ja lisää liemikuutio sekä vesi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Lisää kerma ja soseuta kuohkeaksi niin, että pintaa muodostuu pehmeää vaahtoa.
 


Kuva ei anna oikeutta maukkaalle keitolle, värikin
ikävän hailakka tässä :/

2 kommenttia:

Rommirusina kirjoitti...

Hieno lyhty ja kivan kuuloinen keitto. :) Minä ostin kans viikonloppuna myskikurpitsan risottoa varten ja oli se sisältä kyllä ihan oranssi.

Heli kirjoitti...

Kiitti, Rommirusina :)

Niin ne onkin, mutta mulla vaihtui lennosta vaan tämmöseen mini halloween-kurpitsamalliin kaupassa. :) Liekö tuo todella joku kesäkurpitsa sitten, kun oli vaalea sisältä. Hyvää keitto silti oli, vaikka näyttää ihan kuravelliltä :)

Huomenna päivitän blogistasi napatun tilkkutäkkileivän :D Tein pienemmän version ja siitä tuli torkkupeitto ;)