tiistai 21. lokakuuta 2014

Omena-rahkapannukakut

Minulla teki jotain "kahvileipää" mieli ja muistin äidin tekemän omenahillokkeen. Äiti oli siis kiehauttanut satsin omenoita sokerin kera ja sitä saimme syyslomaltamme mukaan. Jos sinulla ei ole omenoita keitettynä, niin yhtä hyvin taikinan sekaan voi raastaa kirpsakkaa syysomenaa.

Jämäruoan tästä tekee päiväyksen ohittanut maitorahka ja ranskankermapurkin pohjat. Pannukakkuja voisi ihan hyvin valmistaa aamupalalle tai brunssille, koska niistä ei tullut kovin makeita.

Annoksesta tuli muistaakseni 18 pientä pannukakkua. Sitten vain tuoretta kahvia ja loraus vaahterasiirappia päälle. Raikasta ja hyvää!


250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2½dl omenahilloketta tai -sosetta tai pari isoa omenaa
1dl sokeria
1tl kanelia
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl ranskankermaa
 
voita paistamiseen
 
Sekoita taikina-ainekset hyvin ja voit aloittaa samantien paistamisen. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin.


 

Ei kommentteja: