Pelkäsin nimittäin valmistusvaiheessa, että olin pilannut hyvän kastikepohjan, sillä minulla suorastaan "hömpsähti" valkopippuria liemeen. Sain noukittua kunnon kokkareen pois, mutta silti keittovaiheessa kastikepohjasta maistui vahvasti valkopippuri läpi.
Vaan eipä maistunut enää valmiina. Lisäsin liemeen hieman vettä, jolloin maku laimeni ja keittyi herkulliseksi kastikepohjaksi kasaan. Lopuksi muutama kunnon nokare voita vatkaten sekaan ja mahtava kastike oli valmista tarjottavaksi.
Tästä määrästä riittää kuuteen kohtuulliseen kastikeannokseen pääruoan kanssa. Muokkasin deliporo.fi-sivulta ottamaani ohjetta.
3rkl punaviinietikkaa
5rkl portviiniä
½ salottisipuli
1 pieni porkkana
pieni pala juuriselleriä
2 ruskeaa herkkusientä
1prk (2dl) demiglacea
1dl vettä
1tl sokeria
valkopippuria
valkopippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa lehtipersiljaa
20-25g voita
Kuumenna kattila kuumaksi. Lisää etikka ja viini sekä kuoritut, pilkotut kasvikset. Anna etikan ja viini keittyä puoleen. Lisää demiglace, vesi, sokeri, hieman valkopippuria ja yrtit. Keitä hiljalleen (annoin keittyä pitkään miedolla lämmöllä poreillen), kunnes kastikepohja alkaa saostua.
Siivilöi kastike. Kuumenna kastike ja vatkaa kylmä voi nokareina joukkoon. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti