lauantai 25. lokakuuta 2014

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Eikä siinä vielä kaikki, kun oltiin itsemme lauantaina ähkyyn syöty. Pitihän sitä jotain syötävää olla kahvinkin kanssa tarjottavaksi.
 
Ihailin taannoin tätä kakkua Pirkka-lehdessä ja sieltä ohjeen nappasinkin. Muunsin reseptiä kuitenkin niin, että laitoin mascarponea suurimman osan ja lopun rahkaa sekä hitusen kermaa vaahdotettuna, kun sitä nyt sattui käsillä olemaan.
 
Mietin, että noinkohan saan kauniit marmorikuviot aikaiseksi, mutta ihan kivahan tuosta tuli eikä sitä marmorointia ehtinyt paljoa ihailemaan, sillä kakku katosi suurelta osin parempiin suihin. Ihanaa, että maistui :D
 
Kakun esivalmistelut ovat tosi helpot ja tämä tosiaan kannattaa tehdä päivää aikaisemmin, että kakku asettuu ja mautkin tasaantuvat :) Hyvin olivat tasaantuneet.


pohja:
 
200g digestive-keksejä
75g voita
 
täyte:
 
500g mascarpone-juustoa
250g maitorahkaa
1dl kermaa vatkattuna (½dl vatkaamattomana)
1½dl sokeria
3 kananmunaa
½dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
½tl vaniljajauhetta
2rkl sitruunan mehua
 
pinta:
 
1dl pakastettuja mustikoita
¾rkl sokeria
 
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Voit tehdä kaiken vahvaa muovipussia käyttäen. Painele keksi-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat voilla.
 
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään sekaisin ja kaada seos vuokaan. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun päälle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuoraan kakun pintaa nähden ja vedä raitoja eri suuntiin.
 
Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota kakun reunat veitsellä (näin ei pitäisi pinta repeytyä, mutta kyllä repeytyy). Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, nosta vuoka jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään saakka. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa kakku jääkaappikylmänä.



Ei kommentteja: