Tein pakastepuolukoista hillokkeen hillosokerin kanssa ja kinuskiin ripautin hieman suolaa makeutta taittamaan.
Hyvää oli ollut ja kakku oli mennyt viimeistä murua myöten. Tästä kakusta sainkin idean isänpäiväkakkuun.
viiden munan sokerikakkupohja
puolukkahilloke:
5dl puolukoita
1dl hillosokeria
Kuumenna puolukat ja hillosokeri kasarissa. Älä lisää vettä. Anna kiehua, kunnes sokeri on sulanut. Painele puolukoiden rakennetta hieman rikki lusikalla kiehauttamisen aikana. Anna jäähtyä kunnolla ennen käyttöä.
6dl vispikermaa
noin 1dl tomusokeria
kinuski:
2dl vispikermaa
1dl fariinisokeria
1dl ruokokidesokeria
1rkl voita
ripaus sormisuolaa
Kuumenna kerma kasarissa. Lisää sokerit ja keitä seosta hiljalleen noin 20-25 minuuttia. Lisää voi ja suola. Jäähdytä.
5dl vispikermaa
reilu ½dl tomusokeria
***
mantelilastuja
kullanvärisiä sokerirakeita
jäisiä puolukoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti