keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Espanjalainen pyttis

Paistoin männä viikolla jämäriisistä, herkkusienistä ja puolikkaasta punasipulista herkullista paistettua riisiä. Se oli vain semmonen hetken mielijohde-ruoka, joka maistui todella hyvältä. Tunnustettakoon, että paistettu riisi ja nuudeli ovat harvoin nauttimistani lempiruoista.

Noh, nyt paistettua riisiä tuli sitten tehtyä toistamiseen ja heitinpä sille nimenkin, sillä minulla tästä tulee Espanjan maut mieleen. Ainoa, minkä unohdin oli jättikatkaravut. Ne jäi sulattamatta. Maistui hyvältä ilmankin, vaikka toisaalta...

Tällä kertaa jämiä paistoksessa olivat muutamat ruskeat herkkusienet sekä puoli ruukullista lehtipersiljaa. Keitin siis riisiäkin erikseen ihan vain tätä varten, oh-hoh. Muitakin aineksia oli toki sopivasti jääkaapissa, etten sentään ostoksille tämän takia lähtenyt.

Jos minulta muuten kysyttäisiin, mitä teillä on aina jääkaapissa, vastaus olisi chorizoa. Niin usein sitä tulee käytettyä näköjään :)


5dl vettä + suolaa
1½dl täysjyväriisiä
75-100g chorizoa (semmonen noin 15cm pätkä tai yksi kokonainen)
1tl chilirouhetta
1 iso punasipuli
1 iso punainen paprika
noin 100g ruskeita herkkusieniä
2rkl voita
ripaus valkopippuria
savusuolaa maun mukaan
½ ruukkua lehtipersiljaa
 
sitruunan mehua
 
Keitä riisiä 10 minuuttia ilman kantta. Loppuvaiheessa laita liesi pois päältä ja kansi päälle. Anna hautua itsekseen toiset 10 minuuttia.
 
Pilko chorizo, punasipuli, paprika ja herkkusienet pieniksi kuutioiksi tässä järjestyksessä ja lisää reunalliselle pannulle paistumaan. Laita chorizokuutiot kylmälle pannulle ja lisää tässä vaiheessa myös chilirouhe. Anna pannun lämmetä niin, että makkarasta alkaa irrota rasvaa. Lisää muut ainekset, kun saat ne pilkottua. Kuullota, kunnes paprika on kypsää. Lisää voinokareet, riisi ja kattilassa jäljellä oleva liemi. Kääntele hyvin ja lisää viimeiseksi leikattu persilja.
 
Tarjottaessa purista hieman sitruunasta mehua ruoan joukkoon. Nauti kuumana!


Ei kommentteja: