Laitoin meille savipadassa haudutettujen perunoiden ja porsaankyljysten lisäkkeeksi mantelista parsakaalia.
Toki parsakaalin kukinnot voisi vain keittää ja syödä sellaisenaan, kuten useimmiten teemmekin. Olen kuitenkin useamman kerran nähnyt parsakaalia tarjottavan mantelilastujen kanssa. Yritinpä ohjettakin metsästää, mutta laitoin sitten omalla tavallani.
Keitin kukinnot suolavedessä. Hetken kiehautus riittää uuden sadon parsakaalille! Sitten annoin nokareen voita sulaa pannulla. Sekaan heitin kourallisen mantelilastuja ja sormisuolaa. Kun voi oli kuohunut hetken ja alkoi ruskistua, kaadoin sekaan keitetyt parsakaalit ja pyöräytin ne paistoksessa. Sen jälkeen kaadoin ne tarjoiluastiaan, ettei mantelilastut tummu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti